Pago la Jara
Pochodzi z regionu Toro, powstaje ze szczepów Tinta de Toro i Albillo. Krzewy prowadzone są w systemie „na głowę” na kamiennych glebach z dobrym drenażem. Ręcznie zbierane, fermentowane w kadziach dębowych na naturalnych drożdżach. Starzone18 miesięcy, 70% w nowych beczkach, 20% w rocznych beczkach, 10% w 1500 l. kadziach zwanych foudres. Ujmujące nuty fiołków i jeżyn przeplatają się ze świeżo mielonym pieprzem. W ustach dojrzała czereśnia i śliwka z akcentami dzikiej róży, świeżo parzonej kawy i szałwii. Ziemiste z przyjemną zwierzęcą nutą. Wspaniały długi ziołowy finisz. Świetny potencjał starzenia. Wyjątkowe Toro, warte zakupienia skrzynki. Sprawdzi się z jagnięcym udźcem, pieczenią z dzika i stekiem T-Bone z masłem ziołowym.
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Kraj
- Hiszpania
- Region
- Toro
- Apelacja
- Toro DO
- Rocznik
- 2007
Szczegóły produktu
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Kraj
- Hiszpania
- Region
- Toro
- Apelacja
- Toro DO
- Rocznik
- 2007
Opis
Pochodzi z regionu Toro, powstaje ze szczepów Tinta de Toro i Albillo. Krzewy prowadzone są w systemie „na głowę” na kamiennych glebach z dobrym drenażem. Ręcznie zbierane, fermentowane w kadziach dębowych na naturalnych drożdżach. Starzone18 miesięcy, 70% w nowych beczkach, 20% w rocznych beczkach, 10% w 1500 l. kadziach zwanych foudres. Ujmujące nuty fiołków i jeżyn przeplatają się ze świeżo mielonym pieprzem. W ustach dojrzała czereśnia i śliwka z akcentami dzikiej róży, świeżo parzonej kawy i szałwii. Ziemiste z przyjemną zwierzęcą nutą. Wspaniały długi ziołowy finisz. Świetny potencjał starzenia. Wyjątkowe Toro, warte zakupienia skrzynki. Sprawdzi się z jagnięcym udźcem, pieczenią z dzika i stekiem T-Bone z masłem ziołowym.
Brak komentarzy