Molino Real Malaga
Słodkie wino pochodzące z regionu Malaga.
100 % Moscatel. Krzewy sadzone są na wysokości 500 m n.p.m. na kamienistych glebach o niskiej żyzności i z dobrym drenażem. Prowadzone są w systemie „na głowę” . Uprawa ekologiczna. Ręcznie zbierane i fermentowane na naturalnych drożdżach w beczkach dębowych. Starzone 20 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego. Pełne i złożone, z pikantnym aromatem winogron typowym dla szczepu Moscatel. W nosie akcent skórki pomarańczy. W ustach skoncentrowane. Kwasowość wspaniale balansuje pomiędzy nutą słodyczy miodu lipowego i kandyzowanego imbiru . Długi morelowy finisz. Wspaniałe do klasycznej szarlotki z lodami waniliowymi , naleśników suzette lub kremu brulee.
- Kolor
- Białe
- Poziom wytrawności
- Słodkie
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Kraj
- Hiszpania
- Region
- Andaluzja
- Apelacja
- Malaga DO
- Rocznik
- Nie dotyczy
Szczegóły produktu
- Kolor
- Białe
- Poziom wytrawności
- Słodkie
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Kraj
- Hiszpania
- Region
- Andaluzja
- Apelacja
- Malaga DO
- Rocznik
- Nie dotyczy
Opis
Słodkie wino pochodzące z regionu Malaga.
100 % Moscatel. Krzewy sadzone są na wysokości 500 m n.p.m. na kamienistych glebach o niskiej żyzności i z dobrym drenażem. Prowadzone są w systemie „na głowę” . Uprawa ekologiczna. Ręcznie zbierane i fermentowane na naturalnych drożdżach w beczkach dębowych. Starzone 20 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego. Pełne i złożone, z pikantnym aromatem winogron typowym dla szczepu Moscatel. W nosie akcent skórki pomarańczy. W ustach skoncentrowane. Kwasowość wspaniale balansuje pomiędzy nutą słodyczy miodu lipowego i kandyzowanego imbiru . Długi morelowy finisz. Wspaniałe do klasycznej szarlotki z lodami waniliowymi , naleśników suzette lub kremu brulee.
100 % Moscatel. Krzewy sadzone są na wysokości 500 m n.p.m. na kamienistych glebach o niskiej żyzności i z dobrym drenażem. Prowadzone są w systemie „na głowę” . Uprawa ekologiczna. Ręcznie zbierane i fermentowane na naturalnych drożdżach w beczkach dębowych. Starzone 20 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego. Pełne i złożone, z pikantnym aromatem winogron typowym dla szczepu Moscatel. W nosie akcent skórki pomarańczy. W ustach skoncentrowane. Kwasowość wspaniale balansuje pomiędzy nutą słodyczy miodu lipowego i kandyzowanego imbiru . Długi morelowy finisz. Wspaniałe do klasycznej szarlotki z lodami waniliowymi , naleśników suzette lub kremu brulee.
Brak komentarzy