Antucura Grand Vin

Antucura Grand Vin

0 Komentarzy
179,00 zł
Brutto

Kolor ceglasto - czerwony z fioletowym refleksem. Eksplozja aromatów, konfitura z czerwonej porzeczki z dodatkiem jagody, śliwki i kandyzowanej moreli, doprawiona aromatycznymi fiołkami, i przykryta gęstą płachtą gorzkiej czekolady. W ustach koncentracja soczystej jagody w połączeniu z delikatną ostrością przypraw i nutą wanilii. Idealna mineralna kwasowość i dobrze zbudowane taniny-wręcz jedwabiste dodają kunsztu owocowej mieszance, która utrzymuje się przez całkiem dłuuugą chwilę. Bardzo elegancka i skoncentrowana dzięki wydłużonej maceracji do 45 dni i długiemu 16 miesięcznemu dojrzewaniu w beczkach z dębu francuskiego i dalszemu leżakowaniu w butelce przez następne 12 miesięcy.

Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Argentyńskie
Region
Mendoza
Apelacja
Mendoza
Rocznik
2006

Dla Anne-Caroline Biancheri pomysł założenia rodziny oznaczał decyzję o rozpoczęciu życia zrodzonego z wartości, krajobrazów i aromatów, z którymi chciała widzieć, jak dorastają jej dzieci. I zaczęło się na ziemi. W poszukiwaniu tego miejsca przybył do regionu Vista Flores, położonego u podnóża Andów, w dolinie Uco w Mendozie. Uprzywilejowany obszar ze względu na niezrównane piękno jego krajobrazów, które łączą najlepsze warunki geograficzne i klimatyczne do produkcji charakterystycznych win. Tam Antucura zaczęła się zakorzeniać, w krainie pierwotnych mieszkańców tego obszaru, gdzie żwir otula winorośl na jej bogatym terroir. Antucura oznacza „kamień słońca” w głosie tych mieszkańców, w starożytnym języku Mapudungun.

Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Argentyńskie
Region
Mendoza
Apelacja
Mendoza
Rocznik
2006
Opis
Kolor ceglasto - czerwony z fioletowym refleksem. Eksplozja aromatów, konfitura z czerwonej porzeczki z dodatkiem jagody, śliwki i kandyzowanej moreli, doprawiona aromatycznymi fiołkami, i przykryta gęstą płachtą gorzkiej czekolady. W ustach koncentracja soczystej jagody w połączeniu z delikatną ostrością przypraw i nutą wanilii. Idealna mineralna kwasowość i dobrze zbudowane taniny-wręcz jedwabiste dodają kunsztu owocowej mieszance, która utrzymuje się przez całkiem dłuuugą chwilę. Bardzo elegancka i skoncentrowana dzięki wydłużonej maceracji do 45 dni i długiemu 16 miesięcznemu dojrzewaniu w beczkach z dębu francuskiego i dalszemu leżakowaniu w butelce przez następne 12 miesięcy.
Producent
Antucura

Dla Anne-Caroline Biancheri pomysł założenia rodziny oznaczał decyzję o rozpoczęciu życia zrodzonego z wartości, krajobrazów i aromatów, z którymi chciała widzieć, jak dorastają jej dzieci. I zaczęło się na ziemi. W poszukiwaniu tego miejsca przybył do regionu Vista Flores, położonego u podnóża Andów, w dolinie Uco w Mendozie. Uprzywilejowany obszar ze względu na niezrównane piękno jego krajobrazów, które łączą najlepsze warunki geograficzne i klimatyczne do produkcji charakterystycznych win. Tam Antucura zaczęła się zakorzeniać, w krainie pierwotnych mieszkańców tego obszaru, gdzie żwir otula winorośl na jej bogatym terroir. Antucura oznacza „kamień słońca” w głosie tych mieszkańców, w starożytnym języku Mapudungun.

Opinie o produkcie
Brak komentarzy
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności