Amphorae Med.Red

Amphorae Med.Red

0 Komentarzy
95,01 zł
Brutto

Idealne połączenie jeżyn , kokosu z ziarnami świeżo prażonej kawy i ciemnej czekolady. Bardzo eleganckie i uwodzące. Starzone w beczkach z dębu francuskiego przez okres 12 miesięcy. alk.14.5%

Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Izrael
Region
Górna Galilea
Apelacja
Górna Galilea
Rocznik
2005

Dlaczego Amphora?

Staramy się robić wino tak, jak robią je ludzie od tysięcy lat. Wino w amforach wyrazi maksimum terroiru, a dębowe beczki wpłyną na smak. Amfory pozwalają również na mikroutlenianie, które ma pozytywny wpływ podczas procesu produkcji wina.

Fermentacja spontaniczna

W celu uzyskania wysokiej jakości wina stosujemy fermentację spontaniczną. Pozwala to różnym rodzajom drożdży na nadawanie winom własnego smaku. Każda rodzina drożdży ma swoją idealną temperaturę i poziom alkoholu. Ponieważ nie kontrolujemy temperatury, pozostawiamy naturze decyzję, jaki będzie w tym roku smak wina.

Ekologiczność

Ponieważ zależy nam na spontanicznej fermentacji, stawiamy na drożdże, które z natury występują na skórkach winogron. Jest rzeczą oczywistą, że musimy dobrze dbać o te mikroorganizmy, co można osiągnąć tylko przy użyciu produktów, które nie szkodzą im i nam. Naszym celem jest stosowanie produktów, które nie szkodzą żadnym innym owadom lub zwierzętom, a jedynie atakują grzyby szkodliwe dla winorośli.

Terroir

Nasza winiarnia znajduje się w Balatonhenye po północnej stronie Balatonu. Wierzchnia warstwa gleby składa się z gliny wapiennej, a pod tą warstwą znajduje się skała wulkaniczna.

Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Izrael
Region
Górna Galilea
Apelacja
Górna Galilea
Rocznik
2005
Opis
Idealne połączenie jeżyn , kokosu z ziarnami świeżo prażonej kawy i ciemnej czekolady. Bardzo eleganckie i uwodzące. Starzone w beczkach z dębu francuskiego przez okres 12 miesięcy. alk.14.5%
Producent
Amphorae Vineyard

Dlaczego Amphora?

Staramy się robić wino tak, jak robią je ludzie od tysięcy lat. Wino w amforach wyrazi maksimum terroiru, a dębowe beczki wpłyną na smak. Amfory pozwalają również na mikroutlenianie, które ma pozytywny wpływ podczas procesu produkcji wina.

Fermentacja spontaniczna

W celu uzyskania wysokiej jakości wina stosujemy fermentację spontaniczną. Pozwala to różnym rodzajom drożdży na nadawanie winom własnego smaku. Każda rodzina drożdży ma swoją idealną temperaturę i poziom alkoholu. Ponieważ nie kontrolujemy temperatury, pozostawiamy naturze decyzję, jaki będzie w tym roku smak wina.

Ekologiczność

Ponieważ zależy nam na spontanicznej fermentacji, stawiamy na drożdże, które z natury występują na skórkach winogron. Jest rzeczą oczywistą, że musimy dobrze dbać o te mikroorganizmy, co można osiągnąć tylko przy użyciu produktów, które nie szkodzą im i nam. Naszym celem jest stosowanie produktów, które nie szkodzą żadnym innym owadom lub zwierzętom, a jedynie atakują grzyby szkodliwe dla winorośli.

Terroir

Nasza winiarnia znajduje się w Balatonhenye po północnej stronie Balatonu. Wierzchnia warstwa gleby składa się z gliny wapiennej, a pod tą warstwą znajduje się skała wulkaniczna.

Opinie o produkcie
Brak komentarzy
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności