Amphorae Rhyton

Amphorae Rhyton

0 Komentarzy
109,00 zł
Brutto

Kupaż 80% Cabernet Sauvignon, 12% Petite Syrah, 4% Syrah i 4% Merlot. Dobrze zbudowane, krągłe i bogate w aromaty suszonych śliwek, rodzynek i figi poprószone cynamonem i ziarnem gałki muszkatołowej. Wino dojrzewało przez 20 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego.

Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Izrael
Region
Shomron
Apelacja
Makura Ranch
Rocznik
2003

Dlaczego Amphora?

Staramy się robić wino tak, jak robią je ludzie od tysięcy lat. Wino w amforach wyrazi maksimum terroiru, a dębowe beczki wpłyną na smak. Amfory pozwalają również na mikroutlenianie, które ma pozytywny wpływ podczas procesu produkcji wina.

Fermentacja spontaniczna

W celu uzyskania wysokiej jakości wina stosujemy fermentację spontaniczną. Pozwala to różnym rodzajom drożdży na nadawanie winom własnego smaku. Każda rodzina drożdży ma swoją idealną temperaturę i poziom alkoholu. Ponieważ nie kontrolujemy temperatury, pozostawiamy naturze decyzję, jaki będzie w tym roku smak wina.

Ekologiczność

Ponieważ zależy nam na spontanicznej fermentacji, stawiamy na drożdże, które z natury występują na skórkach winogron. Jest rzeczą oczywistą, że musimy dobrze dbać o te mikroorganizmy, co można osiągnąć tylko przy użyciu produktów, które nie szkodzą im i nam. Naszym celem jest stosowanie produktów, które nie szkodzą żadnym innym owadom lub zwierzętom, a jedynie atakują grzyby szkodliwe dla winorośli.

Terroir

Nasza winiarnia znajduje się w Balatonhenye po północnej stronie Balatonu. Wierzchnia warstwa gleby składa się z gliny wapiennej, a pod tą warstwą znajduje się skała wulkaniczna.

Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Izrael
Region
Shomron
Apelacja
Makura Ranch
Rocznik
2003
Opis
Kupaż 80% Cabernet Sauvignon, 12% Petite Syrah, 4% Syrah i 4% Merlot. Dobrze zbudowane, krągłe i bogate w aromaty suszonych śliwek, rodzynek i figi poprószone cynamonem i ziarnem gałki muszkatołowej. Wino dojrzewało przez 20 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego.
Producent
Amphorae Vineyard

Dlaczego Amphora?

Staramy się robić wino tak, jak robią je ludzie od tysięcy lat. Wino w amforach wyrazi maksimum terroiru, a dębowe beczki wpłyną na smak. Amfory pozwalają również na mikroutlenianie, które ma pozytywny wpływ podczas procesu produkcji wina.

Fermentacja spontaniczna

W celu uzyskania wysokiej jakości wina stosujemy fermentację spontaniczną. Pozwala to różnym rodzajom drożdży na nadawanie winom własnego smaku. Każda rodzina drożdży ma swoją idealną temperaturę i poziom alkoholu. Ponieważ nie kontrolujemy temperatury, pozostawiamy naturze decyzję, jaki będzie w tym roku smak wina.

Ekologiczność

Ponieważ zależy nam na spontanicznej fermentacji, stawiamy na drożdże, które z natury występują na skórkach winogron. Jest rzeczą oczywistą, że musimy dobrze dbać o te mikroorganizmy, co można osiągnąć tylko przy użyciu produktów, które nie szkodzą im i nam. Naszym celem jest stosowanie produktów, które nie szkodzą żadnym innym owadom lub zwierzętom, a jedynie atakują grzyby szkodliwe dla winorośli.

Terroir

Nasza winiarnia znajduje się w Balatonhenye po północnej stronie Balatonu. Wierzchnia warstwa gleby składa się z gliny wapiennej, a pod tą warstwą znajduje się skała wulkaniczna.

Opinie o produkcie
Brak komentarzy
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności