Amphorae Cabernet Sauvignon

Amphorae Cabernet Sauvignon

0 Komentarzy
119,00 zł
Brutto

Pełne, cudowne, robiące ogromne wrażenie, welwetowe taniny w połączeniu z głębią dojrzałego soczystego owocu czereśni, maliny i czarnej porzeczki z delikatną ostrością przypraw - dają niesamowite wrażenie aby po chwili zostawić uczucie miękkości rozpływającej się w ustach gorzkiej czekolady posypanej mokką. Wino dojrzewało 20 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego, nie filtrowane.

Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Izrael
Region
Shomron
Apelacja
Shomron
Rocznik
2004

Dlaczego Amphora?

Staramy się robić wino tak, jak robią je ludzie od tysięcy lat. Wino w amforach wyrazi maksimum terroiru, a dębowe beczki wpłyną na smak. Amfory pozwalają również na mikroutlenianie, które ma pozytywny wpływ podczas procesu produkcji wina.

Fermentacja spontaniczna

W celu uzyskania wysokiej jakości wina stosujemy fermentację spontaniczną. Pozwala to różnym rodzajom drożdży na nadawanie winom własnego smaku. Każda rodzina drożdży ma swoją idealną temperaturę i poziom alkoholu. Ponieważ nie kontrolujemy temperatury, pozostawiamy naturze decyzję, jaki będzie w tym roku smak wina.

Ekologiczność

Ponieważ zależy nam na spontanicznej fermentacji, stawiamy na drożdże, które z natury występują na skórkach winogron. Jest rzeczą oczywistą, że musimy dobrze dbać o te mikroorganizmy, co można osiągnąć tylko przy użyciu produktów, które nie szkodzą im i nam. Naszym celem jest stosowanie produktów, które nie szkodzą żadnym innym owadom lub zwierzętom, a jedynie atakują grzyby szkodliwe dla winorośli.

Terroir

Nasza winiarnia znajduje się w Balatonhenye po północnej stronie Balatonu. Wierzchnia warstwa gleby składa się z gliny wapiennej, a pod tą warstwą znajduje się skała wulkaniczna.

Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Izrael
Region
Shomron
Apelacja
Shomron
Rocznik
2004
Opis
Pełne, cudowne, robiące ogromne wrażenie, welwetowe taniny w połączeniu z głębią dojrzałego soczystego owocu czereśni, maliny i czarnej porzeczki z delikatną ostrością przypraw - dają niesamowite wrażenie aby po chwili zostawić uczucie miękkości rozpływającej się w ustach gorzkiej czekolady posypanej mokką. Wino dojrzewało 20 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego, nie filtrowane.
Producent
Amphorae Vineyard

Dlaczego Amphora?

Staramy się robić wino tak, jak robią je ludzie od tysięcy lat. Wino w amforach wyrazi maksimum terroiru, a dębowe beczki wpłyną na smak. Amfory pozwalają również na mikroutlenianie, które ma pozytywny wpływ podczas procesu produkcji wina.

Fermentacja spontaniczna

W celu uzyskania wysokiej jakości wina stosujemy fermentację spontaniczną. Pozwala to różnym rodzajom drożdży na nadawanie winom własnego smaku. Każda rodzina drożdży ma swoją idealną temperaturę i poziom alkoholu. Ponieważ nie kontrolujemy temperatury, pozostawiamy naturze decyzję, jaki będzie w tym roku smak wina.

Ekologiczność

Ponieważ zależy nam na spontanicznej fermentacji, stawiamy na drożdże, które z natury występują na skórkach winogron. Jest rzeczą oczywistą, że musimy dobrze dbać o te mikroorganizmy, co można osiągnąć tylko przy użyciu produktów, które nie szkodzą im i nam. Naszym celem jest stosowanie produktów, które nie szkodzą żadnym innym owadom lub zwierzętom, a jedynie atakują grzyby szkodliwe dla winorośli.

Terroir

Nasza winiarnia znajduje się w Balatonhenye po północnej stronie Balatonu. Wierzchnia warstwa gleby składa się z gliny wapiennej, a pod tą warstwą znajduje się skała wulkaniczna.

Opinie o produkcie
Brak komentarzy
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności