Quinta da Silveira branco

Quinta da Silveira branco

0 Komentarzy
69,00 zł
Brutto

Kolor słomkowy z zielonkawym prześwitem. Nos to przeplatające się niuanse musu jabłkowego, mango i orzecha włoskiego w połączeniu z delikatnie petrolową nutą, która zaostrza charakter wina. Bardzo ciekawe!W ustach nasila się owoc mango, pojawia się też banan w towarzystwie soczystej gruszki, wszystko to jakby przywiane jesiennym wiatrem. Końcówka długa i mineralna, poprószona białym pieprzem.

Kolor
Białe
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Portugalia
Region
Douro
Apelacja
Douro DOC
Rocznik
2011

António Caetano d'Oliveira rodzi się w Torre de Moncorvo.

Już jako doradca króla nabywa ziemie w dolinie Vilariça i w 1851 roku tworzy Quinta da Silveira.

W 1879 roku powstają magazyny i piwnica granitowa, a także pierwsza konstrukcja domu na posesji.

Quinta da Silveira w dolinie Vilariça, obejmująca około 70 ha winnic, ma dwa główne typy gleb. Na zboczu, za domami, granitowe łupki, dolina z aluwialną glebą, niektóre piaszczyste części i Quinta do Tourão, 6 km na północ, wszystkie pionowe łupki. Wszystkie z różnymi typami nachyleń, profilami, nasłonecznieniem i wysokością, są zatem liczne „terroirs”. Zastosowany kompas ma wymiary 2,20 x 1 m. W dolinie istnieje możliwość podlewania. W glebie między rzędami trawy i trawy strączkowe są używane do zwalczania chwastów, dostarczania azotu do gleby i niestosowania herbicydów. Nowsze winnice mają jednostronny napęd linowy, a stare winnice są zmieniane na ten sam system.

Szczegóły produktu
Kolor
Białe
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Portugalia
Region
Douro
Apelacja
Douro DOC
Rocznik
2011
Opis

Kolor słomkowy z zielonkawym prześwitem. Nos to przeplatające się niuanse musu jabłkowego, mango i orzecha włoskiego w połączeniu z delikatnie petrolową nutą, która zaostrza charakter wina. Bardzo ciekawe!W ustach nasila się owoc mango, pojawia się też banan w towarzystwie soczystej gruszki, wszystko to jakby przywiane jesiennym wiatrem. Końcówka długa i mineralna, poprószona białym pieprzem.

Producent
Quinta da Silveira

António Caetano d'Oliveira rodzi się w Torre de Moncorvo.

Już jako doradca króla nabywa ziemie w dolinie Vilariça i w 1851 roku tworzy Quinta da Silveira.

W 1879 roku powstają magazyny i piwnica granitowa, a także pierwsza konstrukcja domu na posesji.

Quinta da Silveira w dolinie Vilariça, obejmująca około 70 ha winnic, ma dwa główne typy gleb. Na zboczu, za domami, granitowe łupki, dolina z aluwialną glebą, niektóre piaszczyste części i Quinta do Tourão, 6 km na północ, wszystkie pionowe łupki. Wszystkie z różnymi typami nachyleń, profilami, nasłonecznieniem i wysokością, są zatem liczne „terroirs”. Zastosowany kompas ma wymiary 2,20 x 1 m. W dolinie istnieje możliwość podlewania. W glebie między rzędami trawy i trawy strączkowe są używane do zwalczania chwastów, dostarczania azotu do gleby i niestosowania herbicydów. Nowsze winnice mają jednostronny napęd linowy, a stare winnice są zmieniane na ten sam system.

Opinie o produkcie
Brak komentarzy
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności