Consejo de la Alta Crianza
Wino czerwone, wytrawne o intensywnej czereśniowej barwie, produkowane z owoców uzyskiwanych z 20-30-letnich szczepów, dojrzewające przez 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego, a potem przez co najmniej 12 miesięcy w butelce. W ustach aksamitne, eleganckie, smaczne, przywodzące na myśl lukrecję i wypalane drewno. Wino, które na długo pozostaje w pamięci.
Wino czerwone, wytrawne o intensywnej czereśniowej barwie, produkowane z owoców uzyskiwanych z 20-30-letnich szczepów, dojrzewające przez 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego, a potem przez co najmniej 12 miesięcy w butelce. W nosie intensywne, o doskonale zharmonizowanych aromatach dojrzałych owoców, migdałów, palonej kawy i czekolady. W ustach aksamitne, eleganckie, smaczne, przywodzące na myśl lukrecję i wypalane drewno. Wino, które na długo pozostaje w pamięci.
Najlepiej smakuje podane, gdy osiągnie temperaturę 15ºC, do kozich i owczych serów, pasztetów, czerwonego mięsa, makaronów, ryb, pikantnych potraw, czekolady, biszkoptów i rodzynek.
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Kraj
- Hiszpania
- Region
- Rioja
- Apelacja
- Rioja DOCa
- Szczepy
- Tempranillo
- Rocznik
- 2008
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Kraj
- Hiszpania
- Region
- Rioja
- Apelacja
- Rioja DOCa
- Szczepy
- Tempranillo
- Rocznik
- 2008
Wino czerwone, wytrawne o intensywnej czereśniowej barwie, produkowane z owoców uzyskiwanych z 20-30-letnich szczepów, dojrzewające przez 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego, a potem przez co najmniej 12 miesięcy w butelce. W nosie intensywne, o doskonale zharmonizowanych aromatach dojrzałych owoców, migdałów, palonej kawy i czekolady. W ustach aksamitne, eleganckie, smaczne, przywodzące na myśl lukrecję i wypalane drewno. Wino, które na długo pozostaje w pamięci.
Najlepiej smakuje podane, gdy osiągnie temperaturę 15ºC, do kozich i owczych serów, pasztetów, czerwonego mięsa, makaronów, ryb, pikantnych potraw, czekolady, biszkoptów i rodzynek.