Luis Pato AM Abafado Molecuar Tinto

Luis Pato AM Abafado Molecuar Tinto

  • Nowy
0 Komentarzy

AM Abafado Molecular od producenta Luis Pato jest czerwonym winem deserowym produkowanym  w portugalskiej apelacji Bairrada z gron szczepu Baga, zebranych w ostatnim tygodniu września i poddanych obróbce specjalną techniką (Molecular).

atl-mc atl-mc
139,90 zł
Brutto

AM Abafado Molecular od producenta Luis Pato jest czerwonym winem deserowym produkowanym  w portugalskiej apelacji Bairrada z gron szczepu Baga, zebranych w ostatnim tygodniu września i poddanych obróbce specjalną techniką (Molecular). Fermentacja zatrzymywana jest przez chłodzenie. Jest to  niezwykle intrygujące wino, o czystym, gładkim, owocowym posmaku. Wino w ustach jest bardzo dobrze zbalansowane, nie przesadnie słodkie, o soczystym, przyjemnym finiszu. Wino może poszczycić się uzyskaniem 16pkt w Revista de Vinhos.

Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Słodkie
Charakter
Spokojne
Pojemność
500 ml
Kraj
Portugalia
Region
Beiras
Szczepy
Baga
Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Słodkie
Charakter
Spokojne
Pojemność
500 ml
Kraj
Portugalia
Region
Beiras
Szczepy
Baga
Opis

AM Abafado Molecular od producenta Luis Pato jest czerwonym winem deserowym produkowanym  w portugalskiej apelacji Bairrada z gron szczepu Baga, zebranych w ostatnim tygodniu września i poddanych obróbce specjalną techniką (Molecular). Fermentacja zatrzymywana jest przez chłodzenie. Jest to  niezwykle intrygujące wino, o czystym, gładkim, owocowym posmaku. Wino w ustach jest bardzo dobrze zbalansowane, nie przesadnie słodkie, o soczystym, przyjemnym finiszu. Wino może poszczycić się uzyskaniem 16pkt w Revista de Vinhos.

Producent
Opinie o produkcie
Brak komentarzy
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności