Ensaios FP

Ensaios FP

Dostępność w sklepach:
CH Land - Służew:1 szt.
Woronicza:1 szt.
56,90 zł
Brutto

Ensaios oznacza eksperymenty. Ensaios Tinto to czerwone wino powstałe z trzech szczepów: Baga pochodzącego z 25 letnich krzewów rosnących na wzgórzach Óis do Bairro oraz w wiosce Ourentã, Touriga Nacional i Alfrocheiro pochodzącego z 20-letnich krzewów rosnących w Vila Nova de Tazem na granitowych glebach. Winogrona pochodzą z uprawy ekologicznej, a wino jest starzone w kadziach ze stali nierdzewnej dla zachowania świeżości owocu. W nosie uwodzicielskie nuty jagód, czereśni i śliwek z subtelną nutą anyżku. W ustach pikantne, z dobrą strukturą i wyraźnymi taninami, idealne do łączenia z potrawami. Wino to idealnie komponuje się z żeberkami w sosie kminkowym lub karkówką z grilla.

Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Portugalia
Region
Beiras
Apelacja
Nie dotyczy

Filipa Pato i William Wouters to magiczna para, której łączy pasja do wina i gastronomii. 

Nasza filozofia jest prosta: tworzyć autentyczne wina, które wiernie odzwierciedlają ich pochodzenie. Koncentrując się wyłącznie na tradycyjnych odmianach Bairrada, współpracujemy wyłącznie z Baga, Bical, Arinto, Cercial i Maria Gomes. Winnica jest naszym priorytetem i od najmłodszych lat zrezygnowaliśmy ze stosowania herbicydów na rzecz zdrowia gleby i różnorodności biologicznej w winnicy. Dzięki ciągłym badaniom otaczających roślin, lasów i niektórych uprawianych na naszym podwórku, dziś używamy około 15 różnych roślin w naszych preparatach biodynamicznych. W piwnicy interwencja jest minimalna, winogrona są selekcjonowane w winnicy, fermentujemy z miejscowymi drożdżami i używamy starożytnych metod, takich jak młyny i amfory. Ewolucja wina jest ściśle monitorowana, aby każde wino wyrażało autentyczność naszych starych winorośli.

Filipa Pato - winiarz w Bairrada. Ukończyła inżynierię chemiczną na Uniwersytecie w Coimbrze i doskonaliła swoje umiejętności jako producent wina, zbierając w Bordeaux - Francja, Mendoza - Argentyna, w Margaret River - Australia oraz u swojego ojca Luísa Pato, buntownika z Bagi.

William Wouters - szef kuchni / sommelier / restaurator. William pochodzi z rodziny „Restaurateurs” z Antwerpii w Belgii. Mistrz sommelierów, restaurator i były szef kuchni belgijskiej reprezentacji piłkarskiej na mistrzostwach świata w Brazylii i mistrzostwach Europy we Francji. 

Filipa i William dzielą razem wszystkie swoje doświadczenia: zamiłowanie do gastronomii i wina, spotkania z wielkimi producentami wina, sommelierami i miłośnikami wina z całego świata oraz magiczną i niewyczerpaną kulturę świata winiarskiego. Dzisiaj dla Filipy, O Williama i ich dwójki dzieci Óis do Bairro jest centrum ich wszechświata. Chętnie dzielą się swoją pasją do lokalnych składników i wina. 

Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Portugalia
Region
Beiras
Apelacja
Nie dotyczy
Opis
Ensaios oznacza eksperymenty. Ensaios Tinto to czerwone wino powstałe z trzech szczepów: Baga pochodzącego z 25 letnich krzewów rosnących na wzgórzach Óis do Bairro oraz w wiosce Ourentã, Touriga Nacional i Alfrocheiro pochodzącego z 20-letnich krzewów rosnących w Vila Nova de Tazem na granitowych glebach. Winogrona pochodzą z uprawy ekologicznej, a wino jest starzone w kadziach ze stali nierdzewnej dla zachowania świeżości owocu. W nosie uwodzicielskie nuty jagód, czereśni i śliwek z subtelną nutą anyżku. W ustach pikantne, z dobrą strukturą i wyraźnymi taninami, idealne do łączenia z potrawami. Wino to idealnie komponuje się z żeberkami w sosie kminkowym lub karkówką z grilla.
Producent
Filipa Pato

Filipa Pato i William Wouters to magiczna para, której łączy pasja do wina i gastronomii. 

Nasza filozofia jest prosta: tworzyć autentyczne wina, które wiernie odzwierciedlają ich pochodzenie. Koncentrując się wyłącznie na tradycyjnych odmianach Bairrada, współpracujemy wyłącznie z Baga, Bical, Arinto, Cercial i Maria Gomes. Winnica jest naszym priorytetem i od najmłodszych lat zrezygnowaliśmy ze stosowania herbicydów na rzecz zdrowia gleby i różnorodności biologicznej w winnicy. Dzięki ciągłym badaniom otaczających roślin, lasów i niektórych uprawianych na naszym podwórku, dziś używamy około 15 różnych roślin w naszych preparatach biodynamicznych. W piwnicy interwencja jest minimalna, winogrona są selekcjonowane w winnicy, fermentujemy z miejscowymi drożdżami i używamy starożytnych metod, takich jak młyny i amfory. Ewolucja wina jest ściśle monitorowana, aby każde wino wyrażało autentyczność naszych starych winorośli.

Filipa Pato - winiarz w Bairrada. Ukończyła inżynierię chemiczną na Uniwersytecie w Coimbrze i doskonaliła swoje umiejętności jako producent wina, zbierając w Bordeaux - Francja, Mendoza - Argentyna, w Margaret River - Australia oraz u swojego ojca Luísa Pato, buntownika z Bagi.

William Wouters - szef kuchni / sommelier / restaurator. William pochodzi z rodziny „Restaurateurs” z Antwerpii w Belgii. Mistrz sommelierów, restaurator i były szef kuchni belgijskiej reprezentacji piłkarskiej na mistrzostwach świata w Brazylii i mistrzostwach Europy we Francji. 

Filipa i William dzielą razem wszystkie swoje doświadczenia: zamiłowanie do gastronomii i wina, spotkania z wielkimi producentami wina, sommelierami i miłośnikami wina z całego świata oraz magiczną i niewyczerpaną kulturę świata winiarskiego. Dzisiaj dla Filipy, O Williama i ich dwójki dzieci Óis do Bairro jest centrum ich wszechświata. Chętnie dzielą się swoją pasją do lokalnych składników i wina. 

Brak komentarzy

Oceń Komentarze (0)

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności