Palpite Tinto

Palpite Tinto

0 Komentarzy
159,00 zł
Brutto

Winogrona z najlepszych winnic w Alentejo, rosnących na glebach łupkowych o niskiej żyzności są używane przy tworzeniu tego wina. Winogrona pochodzą ze zrównoważonej uprawy. Dzięki wpływom śródziemnomorskiego klimatu winogrona wspaniale dojrzewają w słoneczne dni, by zachować soczystą kwasowość dzięki chłodnym nocom. Ręcznie zbierane i natychmiast transportowane do winiarni w samochodach chłodniach. Fermentacja na naturalnych drożdżach w beczkach dębowych w temperaturze 27ºC. przez 21 dni.
Wino dojrzewa przez 16 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
Aromaty ciemnych owoców z przewagą jagód i czarnej porzeczki przeplątają się z delikatną nutą miętową. Wino o solidnej strukturze, krągłych taninach lekko pieprzne i delikatnie ziemiste. Przyjemnie i powoli się otwiera. Ma dobrą kwasowość wspaniale nadającą winu świeżość. Sprawdzi się do piersi gęsiej w sosie podgrzybkowym, polędwicy wieprzowej w sosie z czarnego pieprzu i combra jagnięcego.

Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Portugalia
Region
Alentejo
Apelacja
Nie dotyczy
Rocznik
2010
Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Portugalia
Region
Alentejo
Apelacja
Nie dotyczy
Rocznik
2010
Opis
Winogrona z najlepszych winnic w Alentejo, rosnących na glebach łupkowych o niskiej żyzności są używane przy tworzeniu tego wina. Winogrona pochodzą ze zrównoważonej uprawy. Dzięki wpływom śródziemnomorskiego klimatu winogrona wspaniale dojrzewają w słoneczne dni, by zachować soczystą kwasowość dzięki chłodnym nocom. Ręcznie zbierane i natychmiast transportowane do winiarni w samochodach chłodniach. Fermentacja na naturalnych drożdżach w beczkach dębowych w temperaturze 27ºC. przez 21 dni.
Wino dojrzewa przez 16 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
Aromaty ciemnych owoców z przewagą jagód i czarnej porzeczki przeplątają się z delikatną nutą miętową. Wino o solidnej strukturze, krągłych taninach lekko pieprzne i delikatnie ziemiste. Przyjemnie i powoli się otwiera. Ma dobrą kwasowość wspaniale nadającą winu świeżość. Sprawdzi się do piersi gęsiej w sosie podgrzybkowym, polędwicy wieprzowej w sosie z czarnego pieprzu i combra jagnięcego.
Producent
Fita Preta Vinhos
Opinie o produkcie
Brak komentarzy
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności