Preta Tinto
Winogrona z najlepszych winnic w Alentejo rosnących na granitowych i łupkowych glebach, ręcznie zbierane i natychmiast transportowane do winiarni w samochodach chłodniach. Fermentacja na naturalnych drożdżach. Starzone 18 miesięcy w beczkach z francuskiego i portugalskiego dębu. Intensywne aromaty ciemnych leśnych owoców: jagód i jeżyn z delikatnym akcentem prażonych migdałów pochodzącym z beczki. W ustach pełne, ciężkie z wyraźnie zaznaczonymi taninami i przyjemną kwasowością. Długi, wyrafinowany finisz i wspaniały potencjał starzenia. Warto zdekantować przed podaniem. Komponuje się z wołowym stekiem New York, bądź udźcem jelenia w ziołach.
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Kraj
- Portugalia
- Region
- Alentejo
- Apelacja
- Nie dotyczy
- Rocznik
- 2009
Szczegóły produktu
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Kraj
- Portugalia
- Region
- Alentejo
- Apelacja
- Nie dotyczy
- Rocznik
- 2009
Opis
Winogrona z najlepszych winnic w Alentejo rosnących na granitowych i łupkowych glebach, ręcznie zbierane i natychmiast transportowane do winiarni w samochodach chłodniach. Fermentacja na naturalnych drożdżach. Starzone 18 miesięcy w beczkach z francuskiego i portugalskiego dębu. Intensywne aromaty ciemnych leśnych owoców: jagód i jeżyn z delikatnym akcentem prażonych migdałów pochodzącym z beczki. W ustach pełne, ciężkie z wyraźnie zaznaczonymi taninami i przyjemną kwasowością. Długi, wyrafinowany finisz i wspaniały potencjał starzenia. Warto zdekantować przed podaniem. Komponuje się z wołowym stekiem New York, bądź udźcem jelenia w ziołach.
Brak komentarzy