Dom Rafael Tinto
Winorośl uprawiana jest na bardzo ubogich glebach łupkowych, czego wynikiem jest koncentracja soku w winogronach. Winogrona są ręcznie zbierane i natychmiast transportowane do winiarni w samochodach chłodniach. Spontaniczna fermentacja na naturalnych drożdżach i 20-sto dniowa maceracja, dzięki której uzyskuje się bardziej złożone i intensywne aromaty. W nosie wyraziste owoce leśne, pikantne śliwki z delikatną nutą karmelu pochodzącą z dębowych beczek. W ustach skoncentrowane, z aksamitnymi taninami i zbalansowaną kwasowością. Intensywne nuty jeżyn, jagód i tarniny. Wspaniale komponuje się z polędwicą wieprzową w sosie z czerwonego wina i cielęciną w sosie jeżynowym.
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Kraj
- Portugalia
- Region
- Alentejo
- Apelacja
- Nie dotyczy
- Szczepy
- Alicante Bouschet
Aragones
Trincadeira
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Kraj
- Portugalia
- Region
- Alentejo
- Apelacja
- Nie dotyczy
- Szczepy
- Alicante Bouschet
Aragones
Trincadeira
Winorośl uprawiana jest na bardzo ubogich glebach łupkowych, czego wynikiem jest koncentracja soku w winogronach. Winogrona są ręcznie zbierane i natychmiast transportowane do winiarni w samochodach chłodniach. Spontaniczna fermentacja na naturalnych drożdżach i 20-sto dniowa maceracja, dzięki której uzyskuje się bardziej złożone i intensywne aromaty. W nosie wyraziste owoce leśne, pikantne śliwki z delikatną nutą karmelu pochodzącą z dębowych beczek. W ustach skoncentrowane, z aksamitnymi taninami i zbalansowaną kwasowością. Intensywne nuty jeżyn, jagód i tarniny. Wspaniale komponuje się z polędwicą wieprzową w sosie z czerwonego wina i cielęciną w sosie jeżynowym.