Sophenia Synthesis The Blend

Sophenia Synthesis The Blend

0 Komentarzy
159,00 zł
Brutto

Winnice
W okolicach Andów, wysokość 1200 metrów (4000 stóp). Skalista gleba o luźnej strukturze. Przycinanie, nawadnianie i cięcie liści robione tak, aby osiągnąć niskie zbiory o wysokiej jakości grona.
Proces wytwarzania
Selekcja kiści winogron (stoły do sortowania). Układają się w zbiornikach pod własnym ciężarem. Wstępna zimna maceracja w niskiej temperaturze. Fermentacja przy użyciu wybranych drożdży w kontrolowanej temperaturze. Późniejsza maceracja fermentacyjna w ciągu 20 dni.
Dojrzewanie
100% wina dojrzewa w nowych beczkach z francuskiego dębu w ciągu 14 miesięcy. Pozostaje przynajmniej dziewięć miesięcy w butelkach przed dystrybucją.
Uwagi smakowe winemakera
Głęboki i intensywny purpurowy kolor z fioletowymi odcieniami.
Demonstruje niezwykle intensywny aromat dojrzałych czerwonych i czarnych owoców, mieszanych z pikantnymi i mineralnymi nutami takimi jak czarny pieprz i eukaliptus. Jego długie dojrzewanie we francuskim dębie uwydatnia eleganckie zamglone aromaty wanilli, tytoniu i czekolady. W smaku jest słodkie i bogate po czym przechodzi w pełne i skoncentrowane podniebienie. Czuje się liczne dojrzałe taniny.
Jego mineralne i owocowe wrażenia smakowe wskazują na wino o długiej żywotności, elegancji i finezji. Polecamy rozlewanie przynajmniej dwadzieścia minut przed podaniem.

Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Argentyńskie
Region
Patagonia
Apelacja
Nie dotyczy
Rocznik
2009
Szczegóły produktu
Kolor
Czerwone
Poziom wytrawności
Wytrawne
Charakter
Spokojne
Pojemność
750 ml
Kraj
Argentyńskie
Region
Patagonia
Apelacja
Nie dotyczy
Rocznik
2009
Opis

Winnice
W okolicach Andów, wysokość 1200 metrów (4000 stóp). Skalista gleba o luźnej strukturze. Przycinanie, nawadnianie i cięcie liści robione tak, aby osiągnąć niskie zbiory o wysokiej jakości grona.
Proces wytwarzania
Selekcja kiści winogron (stoły do sortowania). Układają się w zbiornikach pod własnym ciężarem. Wstępna zimna maceracja w niskiej temperaturze. Fermentacja przy użyciu wybranych drożdży w kontrolowanej temperaturze. Późniejsza maceracja fermentacyjna w ciągu 20 dni.
Dojrzewanie
100% wina dojrzewa w nowych beczkach z francuskiego dębu w ciągu 14 miesięcy. Pozostaje przynajmniej dziewięć miesięcy w butelkach przed dystrybucją.
Uwagi smakowe winemakera
Głęboki i intensywny purpurowy kolor z fioletowymi odcieniami.
Demonstruje niezwykle intensywny aromat dojrzałych czerwonych i czarnych owoców, mieszanych z pikantnymi i mineralnymi nutami takimi jak czarny pieprz i eukaliptus. Jego długie dojrzewanie we francuskim dębie uwydatnia eleganckie zamglone aromaty wanilli, tytoniu i czekolady. W smaku jest słodkie i bogate po czym przechodzi w pełne i skoncentrowane podniebienie. Czuje się liczne dojrzałe taniny.
Jego mineralne i owocowe wrażenia smakowe wskazują na wino o długiej żywotności, elegancji i finezji. Polecamy rozlewanie przynajmniej dwadzieścia minut przed podaniem.

Producent
Opinie o produkcie
Brak komentarzy
Produkt dodany do Ulubionych

Ta strona używa plików cookies (ciasteczka). Polityka Cookies  Polityka Prywatności