Wódka Baczewski Suweren 07
Suweren "Baczewskiego" to wódka o wyjątkowej recepturze,która w okresie międzywojennym była produktem znanym na całym świecie. Posiada delikatny aromat skórek pomarańczowych i jest wytwarzana na bazie trzykrotnie destylowanego spirytusu ziemniaczanego. Jest butelkowana ręcznie do ekskluzywnych karafek odwzorowujących te, w których wódka była sprzedawana przed wojną.
Suweren "Baczewskiego" to wódka o wyjątkowej recepturze,która w okresie międzywojennym była produktem znanym na całym świecie. Posiada delikatny aromat skórek pomarańczowych i jest wytwarzana na bazie trzykrotnie destylowanego spirytusu ziemniaczanego. Jest butelkowana ręcznie do ekskluzywnych karafek odwzorowujących te, w których wódka była sprzedawana przed wojną.
- Pojemność
- 700 ml
- Kraj
- Polska
- Zawartość alkoholu %
- 40
Firmy ALTVATER GESSLER - JA BACZEWSKI, które od wieków cieszą się światową renomą w zakresie produkcji najwyższej jakości trunków, sięgają do pierwszej połowy XVII wieku. Pierwotna firma powstała w Brombergu na Pomorzu pod nazwą „GEIGER BROTHERS, Spirits and Rosoglio [1] Production”. Do dziś pozostaje przedsiębiorstwem rodzinnym.
W 1777 r., Po zaanektowaniu Bukowiny przez Austrię, w stolicy Bukowiny, Czernowitz, powstał oddział pierwotnej Kompanii. Rozszerzone o małżeństwa powstały kolejne dwa filie, jeden we Lwowie (Lemberg) w 1782 r. Pod kierownictwem zięcia Józefa Baczelesa, później znanego jako JA BACZEWSKI, drugi w Zuckmantel na Śląsku, pod rządami drugiego zięcia Pawła. GESSLER.
- Pojemność
- 700 ml
- Kraj
- Polska
- Zawartość alkoholu %
- 40
Suweren "Baczewskiego" to wódka o wyjątkowej recepturze,która w okresie międzywojennym była produktem znanym na całym świecie. Posiada delikatny aromat skórek pomarańczowych i jest wytwarzana na bazie trzykrotnie destylowanego spirytusu ziemniaczanego. Jest butelkowana ręcznie do ekskluzywnych karafek odwzorowujących te, w których wódka była sprzedawana przed wojną.
Firmy ALTVATER GESSLER - JA BACZEWSKI, które od wieków cieszą się światową renomą w zakresie produkcji najwyższej jakości trunków, sięgają do pierwszej połowy XVII wieku. Pierwotna firma powstała w Brombergu na Pomorzu pod nazwą „GEIGER BROTHERS, Spirits and Rosoglio [1] Production”. Do dziś pozostaje przedsiębiorstwem rodzinnym.
W 1777 r., Po zaanektowaniu Bukowiny przez Austrię, w stolicy Bukowiny, Czernowitz, powstał oddział pierwotnej Kompanii. Rozszerzone o małżeństwa powstały kolejne dwa filie, jeden we Lwowie (Lemberg) w 1782 r. Pod kierownictwem zięcia Józefa Baczelesa, później znanego jako JA BACZEWSKI, drugi w Zuckmantel na Śląsku, pod rządami drugiego zięcia Pawła. GESSLER.
Zobacz także