Imayo Tsukasa JUNMAI DAIGINJO GOLD LEAVES
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- KURIER - Dostawa przez pełnomocnika 0.00 zł brutto
- ODBIÓR OSOBISTY W SKLEPIE - Wybierz sklep z listy: 0.00 zł brutto
Sake, którym można się delektować podczas spektakularnych uroczystości, toastem. Wyprodukowano w prefekturze Niigata. Bogaty trunek o mniej owocowym aromacie niż inne sake. Kiedy nagromadzony zimowy śnieg topi się, przesiąka przez glebę i gromadzi się w rzekach, takich jak Shinano i Agano. Ta dobrej jakości woda jest następnie używana do warzenia sake. „Gohyakumangoku” odpowiedni ryż sake, który jest uprawiany na prefekturalnym terenie rolniczym, charakteryzuje się dużymi rozmiarami i wysoką wydajnością. Wypełniając gohyakumangoku miękką wodą wytwarzaną przez naturę prefektury, fermentacja przebiega łagodnie i rodzi się sake „tanrei”.
JUNMAI DAIGINJO GOLD LEAVES jest warzony z dwóch rodzajów ryżu premium uprawianych specjalnie dla wyższej jakości saka, ten Junmaishu oferuje bogate doznania sake z prawdziwie złotymi liśćmi. Rezultatem zmieszania tych dwóch rodzajów ryżu jest czysty, świeży i chrupiący smak w połączeniu z pełnym aromatem, którym można się delektować.
- Kolor
- Białe
- Poziom wytrawności
- Półwytrawne
- Kraj
- Japonia
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 720 ml
- Apelacja
- Niigata (Chubu-Honsiu)
- Region
- Honsiu, JAP
- Zawartość alkoholu %
- 15
- Seimaibuai
- 65%
Ten produkt nie ma jeszcze opinii