Serwis DARWINA.PL jest przeznaczony dla osób pełnoletnich.

Wchodząc na stronę potwierdzasz, że masz ukończone conajmniej 18 lat

Mam mniej niż 18 lat - Wychodzę

Darmowa dostawa już od 250zł

Dostawa za free od 250zł

  • Język: Polski Polski
  • Zmień

Język:

0 Ulubione
Koszyk
Spełniono warunek darmowej dostawy Koszyk
Koszyk
Aktywne filtry
Opcje przeglądania

Liczba wybranych produktów: 7125

  • Poziom wytrawności
    Wybrane filtry: 0
  • Kolor
    Wybrane filtry: 0
  • Zawartość alkoholu %
    Wybrane filtry: 0
  • IBU
    Wybrane filtry: 0
  • Ekstrakt
    Wybrane filtry: 0
  • Rocznik
    Wybrane filtry: 0
  • Region
    Wybrane filtry: 0
  • Kraj
    Wybrane filtry: 0
  • Szczepy
    Wybrane filtry: 0
  • Pojemność
    Wybrane filtry: 0
  • Typ
    Wybrane filtry: 0
  • Charakter
    Wybrane filtry: 0
  • Fermentacja
    Wybrane filtry: 0
  • Rodzaj beczki
    Wybrane filtry: 0
  • Styl piwa
    Wybrane filtry: 0
  • Unikalne cechy
    Wybrane filtry: 0
  • Zakres cen
    Wybrane filtry: 0

Jest to napój alkoholowy otrzymywany w wyniku fermentacji alkoholowej brzeczki piwnej. Brzeczka ta stanowi wodny wyciąg ze słodu browarnego z dodatkiem chmielu i ewentualnie innych surowców. Piwo to jedno z najstarszych i najczęściej spożywanych napojów alkoholowych na świecie, trzeci pod względem popularności po wodzie i herbacie.

Piwo składa się z czterech podstawowych składników: jęczmienia, wody, chmielu i drożdży. Podstawową ideą jest ekstrakcja cukrów z ziaren, aby drożdże mogły zamienić je w alkohol i CO2, tworząc piwo .

Proces produkcji piwa składa się z następujących etapów:

  • Zacieranie -jest to proces, podczas którego skrobia ze słodu ulega rozkładowi na prostsze cukry przy udziale enzymów, które powstały w ziarnie w wyniku słodowania.
  • Wysładzanie - polega na przemywaniu młóta wodą o temp. ok. 77 ,powodując wymywanie resztek przerobionej skrobi/cukru.
  • Gotowanie/warzenie - finalny etap przygotowania brzeczki i na tym etapie dodaje się dawki chmielu.
  • Studzenie- chłodzenie powinno nastąpić jak najszybciej. W piwowarstwie używa się drożdży płynnych.
  • Fermentacja - fermentacja produkuje związki tworzące bukiet piwa i polega na przekształceniu cukrów w alkohol.
  • Butelkowanie - młode i zielone piwo jest przechowywane w kadzi w temperaturze 0°C przez kilka tygodni do kilku miesięcy. W tym okresie następuje wytrącanie białka, drożdży, żywicy i innych niepożądanych substancji, a piwo staje się klarowne i jest pakowane w butelki, beczki i puszki.

Dodano produkt do koszyka

Piwo

Promocje
Birbant Tiamat Cascara Coffee Maple Syrup Coffee Imperial Stout 330ml

-45%

Birbant Tiamat Cascara Coffee Maple Syrup Coffee Imperial Stout 330ml

Birbant Tiamat Cascara Coffee Maple Syrup Coffee Imperial Stout to polskie piwo rzemieślnicze. Ciemne, pełne nut palonych i słodowych piwo z dodatkiem kawy, cascary i syropu klonowego. Gęste, gładkie i mocno kawowe.

Cena: 19.99 zł 10.99 zł

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 10.99 zł

Birbant&Acid Joe 7:24 RIS 330ml

-45%

Cena: 19.99 zł 10.99 zł

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 10.99 zł

Sortuj wg:
Aktywne filtry
Liczba wybranych produktów: 7125
  • Produktów na stronie:
  • 36
  • 60
  • 96