Serwis DARWINA.PL jest przeznaczony dla osób pełnoletnich.

Wchodząc na stronę potwierdzasz, że masz ukończone conajmniej 18 lat

Mam mniej niż 18 lat - Wychodzę

Darmowa dostawa już od 250zł

Dostawa za free od 250zł

  • Język: Polski Polski
  • Zmień

Język:

0 Ulubione
Koszyk
Spełniono warunek darmowej dostawy Koszyk
Koszyk
Aktywne filtry
Opcje przeglądania

Liczba wybranych produktów: 231

  • Poziom wytrawności
    Wybrane filtry: 0
  • Kolor
    Wybrane filtry: 0
  • Zawartość alkoholu %
    Wybrane filtry: 0
  • Ekstrakt
    Wybrane filtry: 0
  • Region
    Wybrane filtry: 0
  • Kraj
    Wybrane filtry: 0
  • Pojemność
    Wybrane filtry: 0
  • Charakter
    Wybrane filtry: 0
  • Fermentacja
    Wybrane filtry: 0
  • Styl piwa
    Wybrane filtry: 0
  • Unikalne cechy
    Wybrane filtry: 0
  • Zakres cen
    Wybrane filtry: 0

Dodano produkt do koszyka

Piwa bezalkoholowe

To jest piwo o małej zawartości (mniejszej niż 0,5%) lub bez zawartości alkoholu, którego celem jest odtworzenie smaku piwa bez odurzających efektów alkoholowych.

Więc czym  się różnią piwa alkoholowe od piw alkoholowych?

Odpowiedź leży w procesie warzenia.

Piwa bezalkoholowe przechodzą prawie pełny „normalny” proces warzenia: przygotowywanie zacieru, gotowanie brzeczki, dodawanie chmielu i fermentację. Podczas gdy zwykłe piwa są następnie butelkowane, piwa bezalkoholowe muszą przejść proces usuwania alkoholu.

Można zrobić to na kilka sposobów :

  • Wystawienie naparu na działanie wysokich temperatur przed ponownym rozłożeniem piwa.  Alkohol ma niższą temperaturę wrzenia niż woda.Znając różnicę między tymi dwoma, browary mogą podgrzewać sfermentowane piwo, aż pozostanie pożądana ilość alkoholu etylowego lub etanolu.
  • Destylacja pod zmniejszonym ciśnieniem – obniża temperaturę wrzenia.
  • Odwrócona osmoza 
Sortuj wg:
Aktywne filtry
Liczba wybranych produktów: 231
  • Produktów na stronie:
  • 36
  • 60
  • 96