Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Nalewka

  • Tradycyjny alkohol z Polski
  • Powstaje przez macerowanie  lub zaparzanie różnych składników w alkoholu
  • Wśród często używanych składników są owoce, zioła, przyprawy, korzenie, cukier i miód.

Większość nalewek ma swoje nazwy pochodzące od ich głównego składnika lub nazwy tradycyjnego miejsca produkcji. Wspólnymi składnikami nalewek są owoce, zioła, przyprawy, korzenie, liście, kwiaty, cukier i miód.

Poniżej kilka przykładów składników i odpowiadającej im nalewki:

  • Anyż (anyżówka)
  • Morele (morelówka)
  • Czarna porzeczka (porzeczkówka)
  • Wiśnie (wiśniówka)
  • Wspólna głóg (głogówka)
  • Cornus mas (dereniówka)
  • Imbir (imbirówka)
  • Zielona perski orzechami (orzechówka)
  • Jałowiec (jałowcówka) 
  • Pigwa (pigwówka)
  • Piołun (piołunówka)
Opcje przeglądania
  • Poziom wytrawności
  • Kolor
  • Rocznik
  • Region
  • Kraj
  • Pojemność
  • Apelacja
  • Charakter
  • Unikalne cechy
  • Zakres cen
  • Wyczyść
Sortuj wg:
  • Produktów na stronie:
  • 36
  • 60
  • 96