Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Cognac

Koniak to najbardziej znany rodzaj brandy na świecie

  • Ugni Blanc, Folle Blanche i Colombard to najczęściej używane rodzaje winogrona do produkcji koniaku.
  • Wina produkowane z tych winogron są cienkie, cierpkie i ubogie w alkohol;idealne do robienia brandy.
  • Metody produkcji i nazwy muszą spełniać określone wymogi prawne.

Koniak jest również klasyfikowany według crus :

  • Grande Champagne (13766 ha (34 020 akrów)) Gleby Grande Champagne i Petite Champagne charakteryzują się płytką gliną wapieniem, wapieniem i kredą.
  • Petite Champagne ma cechy podobne do tych z Grande Champagne. Koniaki wykonane z mieszanki Grande i Petite Champagne eaux de vie (z co najmniej 50% Grande Champagne) mogą być sprzedawane jako „ grzywny szampan ”.
  • Borderies - gleba tego wyznania zawiera glinę i kamienie krzemienne powstałe w wyniku rozkładu wapienia. 
  • Płetwy Bois - idealne do ustalenia bazy niektórych mieszanych koniaków. Gleby tutaj są przeważnie z czerwonej gliny wapiennej i bardzo kamieniste lub w inny sposób ciężkie gleby gliniaste.
  • Bons Bois i Bois Ordinaires - z uboższą glebą i silnym wpływem morskiego klimatu.

Napoje na bazie koniaku:

  • Grand Marnier : likier wykonany z koniaku i destylowanej esencji gorzkiej pomarańczy.
  • Pineau des Charentes : słodki apéritif , składający się z eau-de-vie i winogronowego moszczu , wykonane w Charente regionu.
  • Domaine de Canton : likier imbirowy na bazie koniaku.
  • Chambord : likier z koniaku z czarnymi i czerwonymi malinami i wanilią.
  • Sidecar : koktajl tradycyjnie robiony z koniakiem, likierem pomarańczowym i sokiem z cytryny.
  • Alexander
  • Between the Sheets
  • Sazerac
  • Stinger
  • French Connection
Opcje przeglądania
  • Poziom wytrawności
  • Kolor
  • Wiek
  • Rocznik
  • Region
  • Kraj
  • Szczepy
  • Pojemność
  • Apelacja
  • Typ
  • Charakter
  • Rodzaj beczki
  • Zakres cen
  • Wyczyść
Sortuj wg:
  • Produktów na stronie:
  • 36
  • 60
  • 96