Conopcia Polish Premium Vodka 40% 500ml
Wódka o zapachu świeżej marihuany
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- KURIER - Dostawa przez pełnomocnika 0.00 zł brutto
- ODBIÓR OSOBISTY W SKLEPIE - Wybierz sklep z listy: 0.00 zł brutto
Conopcia to doskonała wódka najwyższej klasy, która powstała z wyjątkowego spirytusu zbożowego. W rodzinnej destylarni przywiązywana jest wielka troska do tradycji. To, co wyróżnia Conopcia, to ekscytujące połączenie wyciągu ze świeżych kwiatów konopi, które dostarczają niezapomnianych doznań smakowych i aromatycznych w każdym kieliszku. Bez względu na okoliczności. Przy produkcji Conopcia jest stosowana unikalna technologia opracowana przez "ICM® Farmacja". Dzięki niej udało się osiągnąć autentyczny profil smakowy i aromatyczny konopi, tworząc wódkę, która wyróżnia się spośród innych. Innowacyjna metoda pozyskiwania esencji konopi uczyniły Conopcia prawdziwym arcydziełem sztuki destylacyjnej.
- Kolor
- Bezbarwne
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Pojemność
- 500 ml
- Zawartość alkoholu %
- 40
- Charakter
- Spokojne
- Region
- Dolnośląskie, PL
- Kraj
- Polska
- Unikalne cechy
- Bez siarczynów, No Coloring Added - Niebarwione
Średnia ocena: 5, liczba ocen: 4
-
Ocena:Miałam przyjemność kilka razy skosztować tego trunku i szczerze muszę przyznać, że jest to najsmaczniejsza wódka jaką piłam. Ma bardzo oryginalny smak i zapach a do tego jest delikatna dla podniebienia. Czekam na jej dostępność. ( , 05.07.2023)
-
Ocena:Nie spodziewałem się wódki o tak bogatym smaku i aromacie świeżych konopii. Rewelacja. Warta swojej ceny. ( , 05.07.2023)
-
Ocena:Byłem, piłem i zasmakowałem bardzo ciekawej kompozycji smakowej. Czuć wyraźny posmak, atrakcyjnego wkładu, który sugeruje nazwa. ( , 04.07.2023)
-
Ocena:Piłem w teatrze w Łodzi na premierze spektaklu. Ta wódka jest obłędna. Pozamiata najlepsze marki na świecie. Pierwsza wódka która nie smakuje wódką. ( , 25.06.2023)
Wybór zakąsek do wódki to prawdziwa sztuka, która może wzbogacić każde spotkanie. Oto przewodnik, który pomoże ci stworzyć idealne menu przekąsek, doskonale pasujących do różnych typów wódki.
Tapas – Hiszpańskie przekąski w miniaturze, takie jak krewetki al ajillo czy małe porcje tortilli, stanowią świetny początek.
Koreczki zakąski – Uniwersalne i łatwe do przygotowania, z szeroką gamą składników: od klasycznych z szynką i serem po bardziej egzotyczne, z ananasem i szynką parmeńską.
Zakąski na desce – Wybór serów, wędlin oraz dodatków jak oliwki, grissini, musztarda i konfitura z czerwonej cebuli, to sposób na elegancką prezentację smaków.
Papryczki Padron – Małe, zielone papryczki smażone w oliwie, posypane grubą solą, które idealnie komponują się z mocniejszymi wódkami.
Śledzie – Podawane w oleju, śmietanie czy jako matjasy, są klasycznym dodatkiem do wódki, szczególnie w krajach słowiańskich.
Nowoczesne zakąski – Takie jak tatar z łososia na krakersach lub ceviche z krewetek, mogą dodać współczesnego charakteru do tradycyjnej uczty.
Placki ziemniaczane – Idealne z dodatkiem kwaśnej śmietany i wędzonego łososia lub kawioru.
Pieczone figi – Nadziewane serem kozim i zawinięte w cienki plaster szynki parmeńskiej, mogą zaskoczyć słodko-słoną nutą.
Pierogi – Wszelkiego rodzaju, od ruskich po te z mięsem czy kapustą i grzybami, to wspaniały ciepły dodatek.
Boczek – Kruchy, pieczony boczek z chrzanem lub marynowany w miodzie i musztardzie, to kolejna mocna pozycja w menu.
Pikle – Kiszone ogórki, kapusta, papryka czy też cebula są idealnym dodatkiem do oczyszczenia palety smakowej.
Kanapki – Z różnorodnymi nadzieniami, od prostych z szynką i serem, po bardziej złożone z pastami rybnymi lub roślinnymi.
Sałatki – Lekkie i świeże, mogą równoważyć intensywność wódki, zwłaszcza te na bazie świeżych warzyw lub z dodatkiem owoców morza.
Kiełbasa i wędliny – Serwowane na ciepło lub zimno, z dodatkiem musztard i chleba, to nieodłączny element zakąskowego stołu.
Ryby – Wędzony łosoś, makrela czy śledzie są doskonałe do smakowania z zimną wódką.
Ser – O różnej intensywności smaku, od brie po goudę, doskonale skomponują się z bogactwem smaków wódki.
Orzechy – Prażone i solone, są świetną przekąską na szybko, idealną do chrupania między toastami.
Zakąski zimne – Takie jak rolmopsy, galantyny czy sałatki jarzynowe, to świetne propozycje na stół szwedzki.
Zakąski gorące – Jak grzanki z roztopionym serem, krewetki w cieście czy gorące kąski mięsne, dodadzą ciepła każdemu przyjęciu.
Zimne zakąski w galarecie – eleganckie i klasyczne, będą zachwycać na eleganckich przyjęciach i bankietach.
Podczas komponowania menu zakąsek do wódki, kluczem jest różnorodność. Od lekkich i świeżych przystawek po cięższe, bardziej sycące dania. Zróżnicowanie smaków i tekstur przekąsek nie tylko uatrakcyjni degustację wódki, ale również pozwoli każdemu gościowi znaleźć coś dla siebie, niezależnie od indywidualnych preferencji. Warto pamiętać, aby zakąski były nie tylko smaczne, ale również estetycznie podane, co dodatkowo podniesie standard każdej uroczystości z wódką.