Kujira 20YO Ryukyu Whisky
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- KURIER - Dostawa przez pełnomocnika 0.00 zł brutto
- ODBIÓR OSOBISTY W SKLEPIE - Wybierz sklep z listy: 0.00 zł brutto
Założona w 1952 roku firma Kumesen Syuzo rozpoczęła destylację napojów alkoholowych, unikalnych dla wysp Okinawa w Japonii, znanych również jako wyspy Ryuku. Następnie około 1989 r. ta innowacyjna destylarnia zaczęła dojrzewać je w dębowych beczkach, tworząc unikalny rodzaj ji-whisky w swojej własnej kategorii, stąd nazwano ją Whisky Ryukyu. Po 20 latach dojrzewania w beczkach po bourbonie Kujira jako whisky single grain zapewnia wspaniały profil smakowy, który wyróżnia się na tle swoich odpowiedników słodowych i stanowi orzeźwiający wybór dla miłośników alkoholi wysokoprocentowych.
Aromat: zioła, nuty różnych owoców śliwek, suszone śliwki, cukierki miętowe.
Smak: Zrównoważone lekkie body, słodkie, waniliowe, przyprawowe, wędzone drzewne.
Finisz: pieprz japoński, finisz średni.
Wiek: 20 lat
- Pojemność
- 500 ml
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Kolor
- Bursztynowe / Amber
- Region
- Riukiu, JAP
- Kraj
- Japonia
- Zawartość alkoholu %
- 43
- Rodzaj beczki
- ex-Bourbon
Ten produkt nie ma jeszcze opinii