Lafoa Cabernet Sauvignon Alto Adige
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- Odbiór osobisty w sklepie - Wybierz sklep z listy: 0.00 zł brutto
- Dostawa przez pełnomocnika 0.00 zł brutto
Bardzo głęboki, prawie czarny kolor z fioletowymi refleksami. Obfite zapachy słodkich jagód, czarnej porzeczki i śliwek przeplatane pikantnymi aromatami ziół, ziemi, lukrecji i skóry.
Smak:
W ustach giętkie, dojrzałe i aksamitne taniny, bogate, okrągłe i skoncentrowane na podniebieniu, imponujące długie owocowe zakończenie.
Potrawy:
Wino idealne do jagnięciny np. w sosie miętowym, marynowanej w czosnku i oregano, do czerwonego i bialego mięsa z rusztu - steki, szaszłyki; do dziczyzny - np. jeleń duszony w czerwonym winie, kotlety z cieleciny lub wieprzowiny Cordon Blue do pieczeni z wołowiny z dodatkiem czarnej fasoli, do dojrzałych ostrych i twardych serów.
Nagrody:
Gambero Rosso 3 Bicchieri
Wine Spectator 04/2013 89 pkt.
ROBERT PARKER 88 pkt.
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Apelacja
- Alto Adige DOC (Trentino)
- Region
- Trentino-Alto Adige/Südtirol, IT
- Kraj
- Włochy
Ten produkt nie ma jeszcze opinii