Le Macchiole Messorio Toscana
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- KURIER - Dostawa przez pełnomocnika 0.00 zł brutto
- ODBIÓR OSOBISTY W SKLEPIE - Wybierz sklep z listy: 0.00 zł brutto
Le Macchiole Messorio Toscana rodzi się w winnicach położonych w Bolgheri w prowincji Livorno w Toskanii. Produkowane jest wyłącznie z winogron Merlot, zbieranych ręcznie między pierwszym a drugim tygodniem września. Fermentacja odbywa się w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze przez 20 dni. Następnie wino leżakuje w beczce przez 14 miesięcy przed zabutelkowaniem.
Charakteryzuje się głębokim, rubinowo-czerwonym kolorem. Nos otwiera się owocowymi nutami maliny i czarnej porzeczki, wzbogaconymi o przyjemne nuty korzenne. Na podniebieniu jest bogate i intensywne, z bardzo trwałymi aromatami. Wino posiada przyjemnie słodki finisz i taniny.
Doskonałe do dań z sosem mięsnym i risotto, świetnie sprawdza się w połączeniu z dziczyzną, gulaszami i pieczeniami.
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Apelacja
- Bolgheri, (Toskania)
- Kraj
- Włochy
- Szczepy
- Merlot
- Typ
- Jednoszczepowe
- Zawartość alkoholu %
- 13,5
Ten produkt nie ma jeszcze opinii