Salustri Marleo Rosso Montecucco DOC Organic
Wystaw opinię
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
Producent: -
Koszty dostawy:
- KURIER Standard - od 3 do 5 dni 21.90 zł brutto
- KURIER EXPRESS 39.90 zł brutto
- ODBIÓR OSOBISTY W SKLEPIE - Wybierz sklep z listy: 0.00 zł brutto
Dostępność:
Kod producenta:
vnv-ec
Zapytaj konsultanta:
Biuro
Zapytaj o produkt
Opis produktu
Firma Tenuta L’Impostino położona jest na wzgórzach okalających Nizinę Maremmy (wł.: Maremma), na zachodnim wybrzeżu Półwyspu Apenińskiego, w regionie Toskania. Położenie winnic zapewnia doskonałe warunki dla dojrzewania Sangiovese. Gospodarstwo rozciąga się na 52 hektarach, z czego 25 to winnice. Winnica prowadzona jest w systemie uprawy „cordone speronato”, jest to system cięcia krótkiego, dzięki któremu otrzymuje się wydajność 50-70 kwintali/1 ha, potrzebną do uzyskania owoców o wysokiej jakości. Gęstość zasadzeń 5.500-6.000 krzewów na hektar. Zbiór ręczny.
Winifikacja: zbiór i selekcja ręczne, szypułkowanie, fermentacja w temperaturze kontrolowanej 23-25°C. Owoce pozostają w kontakcie ze skórką przez 20 dni. Po zlaniu wino dojrzewa na własnym osadzie przez 2 lata a mała część masy przez 1 rok dojrzewa w dębowych beczkach.
Charakterystyka: kolor czerwono-rubinowy z lekkimi granatowymi refleksami. Bogaty i intensywny aromat, wyczuwalne nuty owoców wzbogacane zapachem przypraw. W buzi pełne, miękkie i świeże, o mocnej strukturze i dobrze rozwiniętych taninach.
Podawanie: polecane do dojrzałych serów i wędlin, sosów z dziczyzny i mięsa ogólnie. Szczególnie polecane do pieczonego mięsa kurczaka i baraniny.
Temperatura podawania: 16-18°C
Winifikacja: zbiór i selekcja ręczne, szypułkowanie, fermentacja w temperaturze kontrolowanej 23-25°C. Owoce pozostają w kontakcie ze skórką przez 20 dni. Po zlaniu wino dojrzewa na własnym osadzie przez 2 lata a mała część masy przez 1 rok dojrzewa w dębowych beczkach.
Charakterystyka: kolor czerwono-rubinowy z lekkimi granatowymi refleksami. Bogaty i intensywny aromat, wyczuwalne nuty owoców wzbogacane zapachem przypraw. W buzi pełne, miękkie i świeże, o mocnej strukturze i dobrze rozwiniętych taninach.
Podawanie: polecane do dojrzałych serów i wędlin, sosów z dziczyzny i mięsa ogólnie. Szczególnie polecane do pieczonego mięsa kurczaka i baraniny.
Temperatura podawania: 16-18°C
Cechy produktu
Dane ogólne
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Apelacja
- Maremma Toscana DOC (Toskania)
- Region
- Tuscany, IT (Toskania)
- Kraj
- Włochy
Oceny i recenzje:
Ten produkt nie ma jeszcze opinii