Bolyki Bikavér
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- KURIER - Dostawa przez pełnomocnika 21.90 zł brutto
- ODBIÓR OSOBISTY W SKLEPIE - Wybierz sklep z listy: 0.00 zł brutto
Czerwone kupażowane wino chronione, powstałe z następujących odmian winogron ze zboczy nieopodal Egeru: kékfrankos 40%, merlot 30% , cabernet franc 20% oraz portugieser, blauburger i zweigelt 10%; przy obsadzeniach 3-5 tony na hektar. Wino najpierw spontanicznie fermentowało przez 28 dni w zbiornikach ze stali nierdzewnej (przy zastosowaniu specjalnej metody maceracji, gdzie spuszczone wino wędruje z powrotem do tych samych zbiorników), a następnie po przeciśnięciu przez prasę przez 15 miesięcy dojrzewało w beczkach pierwszego-drugiego-trzeciego użytkowania, po czym po fermentacji w butelce trafiło do sprzedaży. Wina dojrzewały osobno w 225 i 500-litrowych beczkach pierwszego, drugiego i trzeciego użytkowania, a dopiero po wielu próbach kupażowania wybraliśmy tę najsmaczniejszą według nas mieszankę. Wino cieszy się międzynarodową popularnością, dlatego możemy je spotkać w 11 angielskich restauracjach z Przewodnika Michelin, np. w 3-gwiazdkowej restauracji Fat Duck Hestona Blumenthala.
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Apelacja
- Eger, (North Hungary)
- Region
- North Hungary, HUN (Felso-Magyarorszagi)
- Kraj
- Węgry
Ten produkt nie ma jeszcze opinii