Sake Junmai Uonuma Koshihikari
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- KURIER - Dostawa przez pełnomocnika 21.90 zł brutto
- ODBIÓR OSOBISTY W SKLEPIE - Wybierz sklep z listy: 0.00 zł brutto
Koshi Hikari to jedna z najpopularniejszych odmian ryżu stołowego w Japonii. Mówi się, że pyszny ryż do jedzenia nie nadaje się do warzenia sake, ale browar rzucił temu wyzwanie i zrobił ten pyszny trunek do picia. Do produkcji tego sake została użyta woda Miyamizu, słynna i najlepsza woda. Bogaty smak Umami z ryżu z gładką konsystencją w ustach. W nosie słodkie z nutami selera, puree z gruszek i anyżu. Na podniebieniu ten junmai jest miękki i kremowy na podniebieniu z bogatymi, pikantnymi smakami mokki, orzecha laskowego, pikantnej wanilii, zakończonych rześką kwasowością.
- Kolor
- Białe
- Poziom wytrawności
- Półwytrawne
- Charakter
- Owocowe
- Pojemność
- 720 ml
- Kraj
- Japonia
- Zawartość alkoholu %
- 15
- Seimaibuai
- 60%
- Apelacja
- Uonuma (Chubu-Honsiu)
- Region
- Honsiu, JAP
Ten produkt nie ma jeszcze opinii