Ca Di Rajo Marino Rosso
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- Odbiór osobisty w sklepie - Wybierz sklep z listy: 0.00 zł brutto
- Dostawa przez pełnomocnika 21.90 zł brutto
Region Veneto „pozazdrościł” Toskanii; jej supertoskanów. Marino Rosso możemy nazwać superwenetczykiem. Wino zrobione m.in. z czerwonego szczepu Raboso – endenemicznego dla wschodniego Veneto oraz Caberneta i Merlota. Fermentacja przebiega w dębowych kadziach, a później wino dojrzewa przez 14 miesięcy w dębowych beczkach. Marino jest ciemno bordowe, gęste wręcz tłuste. W nosie feria zapachów: morela, czarna wiśnia, śliwka, cynamon, wanilia, pieprz. Marino to wino o długim „ogonie”, ciężkiej taninie zrównoważoną miękką kwasowością. Pasuję do dziczyzny, lubi dużą ilość ziół, oraz dania tłuste, ser stravecchio.
- Kolor
- Czerwone
- Poziom wytrawności
- Wytrawne
- Charakter
- Spokojne
- Pojemność
- 750 ml
- Apelacja
- Verona IGT
- Region
- Veneto, IT (Wenecja Euganejska)
- Kraj
- Włochy
Ten produkt nie ma jeszcze opinii