Serwis DARWINA.PL jest przeznaczony dla osób pełnoletnich.
Wchodząc na stronę potwierdzasz, że masz ukończone conajmniej 18 lat
Dodano produkt do koszyka
Wina lodowe – od antycznych początków po współczesną produkcję. Dowiedz się więcej o Icewine, winie deserowym o bogatej historii i wyjątkowym procesie produkcji. Odkryj, jak produkuje się te mocno ekstraktywne, długo leżakujące wina, idealne na prezent. Wyróżniające się intensywnymi aromatami i słodyczą, wina lodowe są produkowane w krajach takich jak Kanada, Niemcy, a nawet Polska. Przeczytaj o ich unikalnych metodach produkcji i o tym, z czym najlepiej je serwować.
Głównym czynnikiem determinującym to czy nasi Klienci określają wino jako kwaśne, jest jego zawartość cukru. Warto mieć na uwadze, że nie tylko cukier decyduje o naszych odczuciach smakowych. Wino musi mieć dobry balans między cukrem a kwasem oraz pięknie skrojone ciało, które zachęci nas do degustacji. W wielu przypadkach wino jest po prostu kiepskiej jakości i nic oprócz kwasu w nim nie poczujemy. Dlatego w naszej podświadomości, boimy się ponownie sparzyć (skwasić) i bezpiecznie wybieramy wino półwytrawne.
W polskiej winiarskiej krainie, gdzie tradycja spotyka się z nowoczesnością, rozkwita historia Polskiej Winnicy Saint Vincent. To nie tylko opowieść o winie, lecz o połączeniu dwóch europejskich kultur: polskiej i francuskiej. W sercu tych winnic bije serce Jean Mulota, francuskiego winiarza z Normandii, którego pasja i marzenia przyniosły nowe życie tradycji winiarskiej w regionie Zielonej Góry.