Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Bourbon

Bourbon:

  • musi być zrobiony z mieszanki zboża, składającej się w co najmniej 51% z kukurydzy zwyczajnej
  • po destylacji musi zawierać co najwyżej 80% czystego alkoholu.
  • musi być wyprodukowany z użyciem jedynie w pełni naturalnych składników.
  • musi być leżakowany w nowych beczkach dębowych.
  • nie może być wlewany do beczek, jeśli ma więcej niż 62,5% czystego alkoholu.
  • Trunek spełniający powyższe kryteria, który był leżakowany co najmniej dwa lata, może być nazwany Straight Bourbon.
  • Burbon leżakowany krócej niż cztery lata musi posiadać informacje o okresie jego leżakowania.
  • Nazwa „bourbon” pochodzi od hrabstwa we wschodnim Kentucky

Przykłady:

  • Elijah Craig Small Batch
  • Larceny
  • Jim Beam
  • Bearded Lady Bourbon
Opcje przeglądania
  • Poziom wytrawności
  • Kolor
  • Wiek
  • Rocznik
  • Region
  • Kraj
  • Pojemność
  • Typ
  • Charakter
  • Rodzaj beczki
  • Unikalne cechy
  • Zakres cen
  • Wyczyść
Sortuj wg:
  • Produktów na stronie:
  • 36
  • 60
  • 96