Serwis DARWINA.PL jest przeznaczony dla osób pełnoletnich.
Wchodząc na stronę potwierdzasz, że masz ukończone conajmniej 18 lat
Dodano produkt do koszyka
Wina lodowe – od antycznych początków po współczesną produkcję. Eksploruj świat Icewine. Dowiedz się więcej o winie deserowym, którego historia oraz wyjątkowy proces produkcji pozwoli Ci zrozumieć skąd się, bierze cena za ten unikalny trunek. Odkryj, jak powstają te mocno ekstraktywne, długo leżakujące wina, idealne na prezent. Wyróżniające się intensywnymi aromatami i słodyczą, wina lodowe są produkowane w krajach takich jak Kanada, Niemcy, a nawet Polska. Przeczytaj o ich unikalnych metodach produkcji i o tym, z czym najlepiej je serwować.
Głównym czynnikiem determinującym to czy nasi Klienci określają wino jako kwaśne, jest jego zawartość cukru. Warto mieć na uwadze, że nie tylko cukier decyduje o naszych odczuciach smakowych. Wino musi mieć dobry balans między cukrem a kwasem oraz pięknie skrojone ciało, które zachęci nas do degustacji. W wielu przypadkach wino jest po prostu kiepskiej jakości i nic oprócz kwasu w nim nie poczujemy. Dlatego w naszej podświadomości, boimy się ponownie sparzyć (skwasić) i bezpiecznie wybieramy wino półwytrawne.
W polskiej winiarskiej krainie, gdzie tradycja spotyka się z nowoczesnością, rozkwita historia Polskiej Winnicy Saint Vincent. To nie tylko opowieść o winie, lecz o połączeniu dwóch europejskich kultur: polskiej i francuskiej. W sercu tych winnic bije serce Jean Mulota, francuskiego winiarza z Normandii, którego pasja i marzenia przyniosły nowe życie tradycji winiarskiej w regionie Zielonej Góry.