Dodano produkt do koszyka
Villa Folini Blanc de Blancs Brut to białe, wytrawne, włoskie wino. Powstało w regionie Friuli. Jasno słomkowa barwa ze złotymi refleksami przepełniona jest aromatami dojrzałych jabłek, gruszek i białej porzeczki. W ustach niebywale świeże, orzeźwiające z przyjemną kwasowością. Delikatne i wyrafinowane, doskonałe jako aperitif, sprawdzi się również jako kompan ryb, deski serów i sałatek.
Villa Folini Prosecco Rose Brut Millesimato 750ml to rocznikowe, oryginalne różowe Prosecco z okolic Wenecji. Dla oka jasnoróżowy, z delikatnym i trwałym nalotem, prezentuje delikatny i wyrafinowany bukiet, skomponowany z aromatów kwiatowych, wiśniowych i dzikich owoców.
Prosecco Brut z Villa Folini to marka, która wywodzi się z nowoczesnego podejścia rodziny Scolaris, która ma na celu wyrafinowanie bez poświęcania autentyczności tradycji. Słomkowożółty kolor, ma delikatny i aromatyczny bukiet, przyjemnie owocowy. W ustach łączy słodycz z konsystencją przypominającą aksamit. Doskonałe zarówno jako aperitif, jak i na stół w połączeniu z daniami na bazie ryb.
Tenimenti Civa Prosecco Biele Zoe Spumante Brut Millesimato posiada słomkowożółty kolor z drobnym i żywym nalotem. Aromat jest intensywny, świeży i cytrusowy, z nutami glicynii i kwiatów akacji, gruszki i jabłka podpuszczkowego.
Tenimenti Civa Sauvignon Trevenezie to białe, wytrawne wino pochodzące z Włoch. Produkowane w regionie Veneto, w 100% z gron szczepu Sauvignon.
Tenimenti Civa Ribolla Gialla Venezia Fiulia Frizzante jak sama nazwa wskazuje to jednoszczepowe wino ze szczepu Ribolla Gialla z Włoch. Powstaje w regionie Veneto. Jest lekko musujące czyli frizzante. Ma słomkowożółty kolor z zielonkawymi refleksami. Świeży i intensywny nos z aromatami skórki cytrusów, białej brzoskwini, jabłka podpuszczkowego i białych kwiatów. Wino świeże i lekkie, z lekko pikantnym finiszem.
Winnica Kępa Wiślicka Cuvee Blanc Brut to białe, wytrawne wino musujące pochodzące ze Śląska w Polsce, o białej barwie. Jest to kupaż szczepów Seyval Blanc oraz Hibernal. Wino musujące produkowane metodą szampańską. W nosie wyczuć można limonkę oraz herbatniki. W ustach łagodne, pełne aromatów zielonego jabłka z domieszką czarnego bzu. Długi finisz z lekką kwasowością dopełnia całości. Wino, po zakończeniu drugiej fermentacji w butelce, leżakowało na osadzie „sur lie” 15 miesięcy.
Tenimenti Civa Cabernet Friuli 750ml ma intensywny rubinowy kolor. Świeży i różnorodny nos z bukietem małych czarnych jagód, jagód, jeżyn, czarnej porzeczki i roślinnych nut liści pomidora. Na podniebieniu jest miękkie i owocowe z długim i naprawdę przyjemnym finiszem.
Pinta Miesiaca Lutego 2023 American Lager 500ml to kolejna odsłona znanej serii polskiego browaru Pinta. Tym razem postawiono na sesyjność i uwarzono lekkie piwo w stylu american lager, nachmielone polską Marynką oraz amerykańskim Simcoe. Dodano również płatków ryżowych, by nadać piwu gładkiej struktury oraz wyeksponować goryczkę. W szklance piwo ma klarowną złotą barwę i wysoką drobnopęcherzykową pianę.
Terra Cicale Ramarro Syrah Siciliane to czerwone, wytrawne wino z regionu Sycylii. Jego bukiet charakteryzują ciemne wiśnie, dzikie jagody i fiołki. Smak Ramarro jest pełny i pełny.
Terra Cicale Ramarro Cataratto Siciliane to białe, wytrawne wino wyprodukowane ze szczepu Catarratto. Jest winem o delikatnym zapachu pomarańczy i melonów, miękkim i wiosenno-owocowym na podniebieniu.
Moczybroda Hoppy Wave Enigma Galaxy Motueka Double IPA 500ml to podwójna IPA z polskiego browaru Moczybroda. Nachmielona australijskimi odmianami Enigma i Galaxy oraz nowozelandzką Motueką. W szklance złote, mętne i z drobnopęcherzykową pianą. W nosie bukiet złożony z chmielowych aromatów owoców tropikalnych cytrusów i białego wina oraz lekka słodowość.
Soju to koreański destylowany napój alkoholowy. Napój robiony jest na bazie ryżu, ziemniaków, pszenicy, jęczmienia zwyczajnego, batatów lub tapioki. Soju zawiera od 20 do 45% alkoholu. Ma przyjemny Truskawkowy posmak.
Soju to koreański destylowany napój alkoholowy. Napój robiony jest na bazie ryżu, ziemniaków, pszenicy, jęczmienia zwyczajnego, batatów lub tapioki. Soju zawiera od 20 do 45% alkoholu. Ma przyjemny grapefruitowy posmak.
Soju to koreański destylowany napój alkoholowy. Napój robiony jest na bazie ryżu, ziemniaków, pszenicy, jęczmienia zwyczajnego, batatów lub tapioki. Soju zawiera od 20 do 45% alkoholu. Ma wyraźny śliwkowy posmak.
Soju to koreański destylowany napój alkoholowy. Napój robiony jest na bazie ryżu, ziemniaków, pszenicy, jęczmienia zwyczajnego, batatów lub tapioki. Soju zawiera od 20 do 45% alkoholu. Napój ma posmak zielonych winogron.
Soju Jinro Original to koreański destylowany napój alkoholowy. Napój robiony jest na bazie ryżu, ziemniaków, pszenicy, jęczmienia zwyczajnego, batatów lub tapioki. Soju zawiera od 20 do 45% alkoholu.
Browar Stu Mostów Yabba Dabba Doo New England DIPA to polskie piwo kraftowe. Podwójna IPA nachmielona odmianami Simcoe, Talus oraz Idaho 7. Fermentacja drożdżami Hydra, które nadają owocowego aromatu i dodają uczucia pełni.
Browar Nepomucen Woda Nachmielona 500ml jest to bezalkoholowy napój chmielowy. Nie zawiera cukru i glutenu. Najlepiej smakuje schłodzony. Nachmielona Woda to wyjątkowy napój składający się z dwóch składników, wody i amerykańskiego chmielu.
Wataha Vodka 100ml to znakomita wódka pochodząca z Mazowsza. Jest delikatna, łagodna. Idealna do wszelkiego rodzaju spotkań, pielęgnowania wzajemnych więzi. Stąd też pochodzi jej nazwa, która odnosi się do wspólnoty wilków - tzw. Watahy. Trunek ten uosabia naturę, gdyż jest wyprodukowany z najwyższej jakości składników, niezakłócających ekologicznego ekosystemu.
Blue Moon to piwo typu witbier. Lekko złociste, perliste o nutach anyżu i ziół.
Primator Diamant to jasne, lekkie, wytrawne piwo, o złotej, klarownej barwie.
Aves del Sur Chardonnay to wino o złocistej barwie z regionu Maule Valley z Chile. Owocowe aromaty dojrzałych brzoskwiń, gruszek i moreli. Aromatyczne nuty cytrusowe i owoców tropikalnych jak ananas, mango i banany. Wino przyjemne, świeże, owocowe, zrównoważone.
Springbank 15YO Single Malt Whisky 700ml to szkocka whisky typu single malt z Campbeltown. Powstaje w niezwykłym systemie destylacyjnym, dwuipółkrotnej destylacji. Przedogony i niedogony są dodatkowo destylowane w oddzielnym alembiku, po czym całość zostaje poddana finalnej destylacji. W szklance przyciąga oko jasno-bursztynową barwą.
Mr. Burger Languedoc to czerwone, wytrawne wino z Langwedocji. Szczególnie zachwyca swoim elegancko wytrawnym smakiem. Butelkowane z 10 gramami cukru resztkowego. W kieliszku gęsta, purpurowo-czerwona barwa. dymny z nutami tytoniu, pikantny, pełen smaku. Jednocześnie pełne, miękkie w ustach. Złożone z długim finiszem. Doskonały partner do grillowanych mięs i burgerów we wszystkich odmianach. Również do obfitych wegetariańskich burgerów lub dań Tex-Mex.
Cydr Ignaców Sicero to cydr lekko wytrawny, produkowany z polskich jabłek, uprawianych w Grójcu. Smaczny, musujący, orzeźwiający, z wyjątkową etykietą. W pełni naturalny, bez zbędnych dodatków. Zawiera 7% alkoholu. Warty wypróbowania. Łakomy kąsek dla koneserów cydru.
Miss Chief Organic Rose Tempranillo Valencia to hiszpańskie, różowe, organiczne wino zrobione ze szczepu Tempranillo. Wino powstaje w wyniku ręcznego zbioru gron z ponad 30-letnich winorośli, a następnie są delikatnie tłoczone w celu uzyskania jasnego moszczu, który fermentuje powoli w temperaturze 15°C i butelkuje się wkrótce po fermentacji. W butelce daje nam to wino świeże, z nutami owoców tropikalnych i przyprawowymi. W ustach owocowo-cytrusowa intensywność wymieszana z nutami czerwonych owoców, truskawek i owoców kandyzowanych. Finisz rześki i świeży.
Chai dOeuvre by Vellas Cabernet Sauvignon Occitanie to langwedockie, czerwone, wytrawne wino ze szczepu Cabernet Sauvignon. Zbierany w apogeum dojrzałości pochodzi ze zboczy gliniasto-wapiennych pokrytych miałkimi kamykami. Niski plon, długa tradycyjna winifikacja, kontrola temperatury nadają winu ciemną szatę z rubinowymi refleksami, złożonym nosem małych dojrzałych czarnych owoców, dzikich jeżyn, kakao i wanilii. Wyjątkowe w ustach, obfite, aromatyczne, z jedwabistymi taninami, dobrze wyeksponowanymi owocami. To wino ujawnia całą ekspresję szczepu Cabernet Sauvignon.
Zywer Cydr Foszt 750ml powstał z wielu starych odmian jak antonówka, reneta, boskop i bankroft. Zawdzięcza nim swój wyraźny charakter. Wyczuwalna jest wyraźna naturalna kwasowość i owocowe aromaty.
Villa Folini Ribolla Gialla Spumante Brut Millesimato 750ml to białe wytrawne wino musujące ze szczepu Ribolla Gialla. Lekkie, świeże i łatwe w piciu. Bukiet pełen kwiatów, a w nutach, dojrzałe żółte owoce cytrusowe z pyszną smugą kwasowości, co czyni ją niezwykle atrakcyjną.
Tenimenti Civa Prosecco Biele Zoe Spumante Brut Millesimato posiada słomkowożółty kolor z drobnym i żywym nalotem. Aromat jest intensywny, świeży i cytrusowy, z nutami glicynii i kwiatów akacji, gruszki i jabłka podpuszczkowego.
Marlbrugh Park Rueda to białe, wytrawne, hiszpańskie wino inspirowane winami nowozelandzkimi. Powstało z gron odmiany Verdejo, Sauvignon Blanc i Chardonnay w regionie Rueda.
I Am The Boss to czerwone, wytrawne, franuskie wino ze szczepu Malbec, z regionu Langwedocja. Wino dojrzewało przez 10 miesięcy w dębowych beczkach. W smaku kremowe z dodatkiem czerwonych owoców, w aromacie natomiast znajdziemy nuty wanilii i prażonych migdałów. Doskonałe do czerwonego mięsa i pieczeni.
Elemental Primitivo di Manduria Riserva 2016 750ml to stuprocentowe Primitivo z Mandurii, leżakowane przez 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego. Wino pochodzi z niewielkiej winnicy położonej w bardzo kapryśnym miejscu na stromym wulkanicznym zboczu. I właśnie z tej kapryśności tego miejsca bierze sie jego nazwa. Parcela nawiedzana jest przez 4-ry żywioły: suszę, zalewanie, silne wiatry i obsunięcia się zbocza.
Wydawać by się mogło że w kraju który jest ojczyzną wódki, w kraju który słynie z takich marek ja Belvedere czy Chopin, każdy z mlekiem matki wysysa różnicę. Niestety z naszą wiedzą na ten temat jest tak jak z wiedzą polityczną. Mamy blade pojęcie. Statystyczny Polak nie wie jaka jest różnica miedzy destylatem, a wódką, miedzy wódką, a okowitą, między okowitą a choćby ginem. Ten krótki artykuł rozjaśni Ci wszystko.
Idea powstania naszej Cydrowni zrodziła się z chęci zachowania starych sadów wpisanych w krajobraz dawnej wsi Galicyjskiej. Kochamy smak naszych jabłek, jabłecznika, a owoce w domu są stałym elementem jadłospisu. Produkcja cydru (w przyszłości wina i innych alkoholi
z jabłek) to piękna tradycja, przez dekady wyparta z życia i rynku, którą chcemy przywrócić. To również nasz przepis na zachowanie pozostawionego nam dziedzictwa.
Kiedy mówimy o jakości i walorach Polskiego wina większość z nas ma świadomość, że sytuacja jest dynamiczna. Z roku na rok branża notuje coraz większy progres. Na rynku dostępne są już znakomite, krajowe wina, które w niczym nie ustępują tym z importu. Taka konkurencja, zwłaszcza w przypadku win czerwonych, jeszcze do niedawna wydawała się niemożliwa. Ale i tu w ostatnich latach wiele się zmieniło. Warto wspomnieć zwłaszcza o jednym projekcie, którego działania cechuje imponujący w skali kraju rozmach. Zapamiętajcie tę nazwę, bo wkrótce będzie o niej głośno. Mowa tutaj o bardzo odważnym projekcie jakim są Winnice Czajkowski.
Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać zniżki oraz informacje o promocjach i wyprzedażach.
© 2022 Darwina Software Sp. z o.o.. Wszystkie prawa zastrzeżone